Hogyan lehet valakit a leggyorsabban megölni fejszével? – írta be az ausztrál fejszés gyilkos a Google-ba

2022. október 28. – 09:19

Másolás

Vágólapra másolva

2020 szeptemberében ölte meg élettársát egy nő fejszével közös, sydney-i lakásukban. A 34 éves nő nem volt túl körültekintő: a fejszevásárlásra taxival ment, ami meg is várta a bolt előtt, a gyilkosság előtt pedig több alkalommal keresett rá a Google-ban arra, hogy mi a leghatékonyabb módja valaki meggyilkolásának – írja a Guardian.

A nő a barátainak is megüzente sms-ben, hogy börtönbe kerülhet, majd a gyilkosság után besétált a rendőrségre, és feladta magát – derült ki a pénteki bírósági meghallgatáson. A nő bűnösnek vallotta magát.

A pár hosszú évek óta élt együtt, de kapcsolatuk finoman szólva problémás volt: a férfit háromszor ítélték el (2010-ben, 2011-ben és 2019 márciusában) a nő ellen elkövetett családon belüli erőszak miatt, a nő ellen pedig elfogatóparancs volt érvényben, mert korábban egy húsbárdot vágott bele az élettársába.

A gyilkosság előtti hetekben a nő olyan információkra keresett rá az interneten, mint:

  • „meg lehet-e ölni valakit forró, forrásban levő vízzel”,
  • „tényleg könnyű-e késsel meggyilkolni valakit”,
  • és „melyik testrészen lehet a leggyorsabban megölni valakit baltával”.

A gyilkosság napján a férfi egy nőnél tartózkodott, akinek arról beszélt, a „volt élettársa” veszélyes, erőszakos és bántalmazó, és korábban egy macsétával akarta meggyilkolni. Eközben az élettársa többször kereste telefonon, reggel fél öt és délután egy között 19 sms-t küldött neki, amelyekben azzal gyanúsította, azért nem válaszol, mert éppen egy másik nővel szexel.

Kora este a nő taxit hívott, vásárolt egy fejszét, a barátainak pedig sms-ben üzente meg: „Lehet, hogy hallotok majd valamit a hírekben, lehet, hogy börtönbe kerülök, nem bírok tovább ezzel foglalkozni”.

Hazaérve többször belevágta a szerszámot az élettársa fejébe, aki éppen a kanapén fekve olvasgatta az iPadjét. Ezt követően besétált a rendőrségre, és feladta magát. A rendőrök a lakásban rá is találtak a holttestre, halálát a fejére mért csapások miatti vérveszteség okozta.

A bírósági beadványban az ügyész a támadás kegyetlenségét emelte ki, megjegyezve, hogy a nő korábban azt mondta, minden erejét bevetette. Az ügyészség a tervszerűséget és az előre megfontoltságot is megállapította. A nő védőügyvédje azzal érvelt, a pár kapcsolata ingatag és családon belüli erőszakkal terhelt volt. Ügyét az új-dél-walesi legfelsőbb bíróság tárgyalja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!