Motorbalesetben halt meg a floridai ügyvéd, aki évekig azért lobbizott, hogy ne kelljen sisakot viselni motorozás közben

2022. október 26. – 20:36

Másolás

Vágólapra másolva

Ron Smith ügyvédként évekig harcolt az ellen, hogy Floridában kötelező legyen motorozás közben sisakot viselni, még egy lobbiszervezetnek is a tagja volt. Több olyan ügyfele is volt, aki ellen azért indult eljárás, mert sisak nélkül motorozott. Végül Smith és társai sikerrel jártak, és 2000-ben Florida állam megváltoztatta a törvényt. 21 év felett már nem volt kötelező a sisak, de ehhez az is kellett, hogy motorosnak legyen elég pénze az esetleges baleseti károk fedezésére.

A 66 éves ügyvéd és 62 éves barátnője, Brenda Jeanan Volpe egy motorbalesetben vesztették életüket idén augusztusban. Egy temetésre tartottak, amikor Smith elvesztette uralmát a motor felett, és egy utánfutónak csapódtak. Természetesen egyikük sem viselt sisakot, halálukat fejsérülés okozta. A Times-nak nyilatkozó közlekedési szakértő azt mondta, hogy talán túlélhették volna a baleset, ha van rajtuk sisak, de az biztos, hogy nagyban javította volna az esélyeiket.

(Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!