Többen meghaltak, miután lövöldözni kezdtek egy művészeti iskolában St. Louisban

2022. október 24. – 19:58

Többen meghaltak, miután lövöldözni kezdtek egy művészeti iskolában St. Louisban
Fotó: Holly Edgell / NPR Midwest Newsroom / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Hárman meghaltak és többen megsebesültek, miután hétfő reggel egy 20 év körüli fiatal betört egy St. Lousi-i középiskolába, és lövöldözni kezdett – írja az NBC News. Az áldozatok között van az elkövető is, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra. A lövöldözés ideje alatt hét biztonsági őr volt az iskola épületében, aminek az ajtajai végig zárva voltak, így egyelőre nem tiszta, hogyan jutott be az elkövető.

A lövöldözés nem sokkal reggel 9 óra után történt. A riasztás után a művészeti iskolához (Central Visual and Performing Arts High School) kiérkező rendőrök azonnal megkezdték az evakuálást, a környéket pedig lezárták. A hatóságoknak sikerült még a helyszínen őrizetbe venni a fegyveres betörőt. Később újabb lövéseket lehetett hallani. A források szerint az elkövető nagy valószínűséggel tüzet nyitott a rendőrökre, akik lelőtték őt.

A rendőrség információi alapján az elkövető mellett egy nő és egy tinédzser lány vesztette életét a lövöldözésben, többeket pedig sebesüléseik miatt kórházba kellett szállítani. A hatóságok egyelőre nem közölték, hogy az elkövetőnek volt-e bármifajta kapcsolata az iskolával, és azt sem tisztázott miért kezdett el lövöldözni.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!