Biden köszönetet mondott Trussnak a partnerségért, Medvegyev gratulált a Trusst túlélő salátának

2022. október 20. – 17:06

Másolás

Vágólapra másolva

Cikkünk frissül.

Joe Biden amerikai elnök Truss lemondása után nyilatkozatot adott ki, amiben köszönetet mondott a brit miniszterelnöknek a „partnerségért”. Mint írta, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság „erős szövetségesek és tartós barátok”, és „ez a tény soha nem fog változni”.

„Folytatni fogjuk a szoros együttműködést az Egyesült Királyság kormányával, mivel együtt dolgozunk a nemzeteink előtt álló globális kihívások leküzdésén” – írta az amerikai elnök.

Korábban Emmanuel Macron azt mondta, fontos, hogy az Egyesült Királyság minél hamarabb „stabilitást” találjon. „Személyes szinten mindig szomorú vagyok, ha egy kollégám távozik” – tette hozzá.

Oroszország üdvözölte az Egyesült Királyság „gyalázatos” miniszterelnökének távozását, akire szerinte „katasztrofális analfabetizmusa” miatt fognak emlékezni. Az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, „Nagy-Britannia még soha nem ismert ilyen szégyenteljes miniszterelnököt” – írja a SkyNews. Truss azután vált Moszkva gúnyos megjegyzéseinek céltáblájává, hogy februárban, még külügyminiszterként, ellátogatott az országba, az orosz veterán külügyminiszterrel, Szergej Lavrovval folytatott találkozóján pedig úgy tűnt, hogy összekeverte Oroszország két régióját Ukrajnával.

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök sem fukarkodott a vitriollal, amikor ennyit írt csak Twirtterre: „Viszlát, és gratulálok a salátának.”

Medvegyev a Daily Star akciójára célzott ezzel: a brit lap hat napja élő közvetítést indított, amiben egy fej saláta fonnyadását lehetett követni, és izgulni, hogy a saláta túléli-e a miniszterelnököt (a jelek szerint túlélte).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!