2025-ben lehet a következő BTS-koncert, a K-pop-sztároknak kötelező katonai szolgálatot kell teljesíteniük

2022. október 17. – 13:00

Másolás

Vágólapra másolva

Dél-Koreában minden 18 és 28 év közötti munkaképes férfinak kötelező teljesíteni a katonai szolgálatot. Most az ország sikeres K-pop-együttese, a BTS tagjai is bejelentették: eljött az idő, hogy ők is teljesítsék a kötelező sorkatonaságot – írja a SkyNews a Big Hit Music kiadó közleménye alapján.

A tagok egy ideig mentesültek a kötelezettség alól, ugyanis 2020-ban a dél-koreai parlament elfogadott egy törvényjavaslatot, ami lehetővé teszi, hogy a K-pop-sztárok esetében kitolják a felső korhatárt, és 30 éves korukig teljesíthessék a kötelező szolgálatot. A SkyNews cikke azt írja, a törvényjavaslat elfogadása óta folynak a tárgyalások arról, hogy a bandatagoknak kell-e egyáltalán teljesíteni a 18-21 hónapig tartó szolgálatot. Ez a lehetőség nem lenne egyedülálló, ugyanis Dél-Koreában a kiemelkedő sportolók, tehetséges és elismert zenészek, táncosok, akik növelik az ország hírnevét, mentesülhetnek a kötelező szolgálat alól.

A BTS-tagok közül a 29 éves Jin lesz az első, aki teljesíti a kötelező sorkatonaságot, őt követi majd RM, SUGA, j-hope, Jimin, V és Jung Kook is. A cikk azt írja a banda és az együttes kiadója, a Big Hit Music is úgy gondolja, hogy nagy megtiszteltetés, hogy a BTS tagjai is szolgálhatják hazájukat. A kiadó közleménye szerint a banda a szolgálat teljesítése után, 2025 körül fog elkezdeni újra együtt dolgozni, addig a bandatagok szóló projektjeikre fognak koncentrálni.

A BTS júniusban bejelentette, hogy szünetet tartanak és egyéni projektjeikkel foglalkoznak, szombaton azonban ingyenes koncertet adtak Púszanban, hogy támogassák a dél-koreai kikötővárost, mely jelentkezett, hogy a 2030-as világkiállítás helyszíne lehessen – írja az MTI.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!