Egy amerikai politikus pornófilmet forgatott, hogy így kampányoljon a szexmunka legalizálása mellett

2022. október 16. – 16:37

Másolás

Vágólapra másolva

Mike Itkis, a New York-i független kongresszusi jelölt még 2021-ben forgatott le egy pornóvideót, idén nyáron pedig feltöltötte a PornHubra azzal a céllal, hogy társadalmi párbeszédet indítson be olyan kérdésekről, mint például a szexmunka legalizálása. Ez is az egyik eleme ugyanis a jelölt „szexpozitív” kampányának – írja a New York-i City & State lap.

Az 53 éves politikus a hadsereg kiberműveleti tisztjeként dolgozott, mielőtt politikai babérokra tört volna. Itkis Manhattanben, New York állam 12. kongresszusi körzetében indul a 10. körzet jelenlegi képviselője, a demokrata Jerry Nadler kihívójaként.

A 13 perces videót, amelyen a képviselőjelölt Nicole Sage pornószínésznővel szexel, vitaindítónak szánta. A City & State-nek azt nyilatkozta, ő maga is sokat tanult a forgatás alatt, és az új tapasztalatait a programjába is beemelte. A politikus oldalán mindössze három kampánytéma szerepel, a szexpozitivitás ezek egyike, de nagyon egyik sincs kifejtve. A másik kettő a kiberbiztonság fejlesztése és az ukrán háború kezelése.

Itkis az életrajza szerint nem házas, nincs gyereke, nem él cölibátusban és ateista. A politikus elmondta, a „Bucket List Bonanza” című videója volt az első alkalom, hogy kamera előtt szexelt, egyébként introvertáltnak tartja magát.

Kampánytémái között szerepel az abortusz legalizálása, a szexuális jogok védelme, a felnőttek közötti konszenzuális szex dekriminalizálása, így a szexmunka legalizálása is. A politikus szerint a férfiakat nem lenne szabad arra kötelezni, hogy előzetes megállapodás nélkül gyerektartást kelljen fizetniük biológiai gyermekeik után.

A politikus meglehetősen furcsa kampánylépéséről röviden a New York-i szkeccs-show, a Saturday Night Live szombati adása is megemlékezett.

Ellenfele, a veterán Nadler toronymagas esélyesnek számít a novemberi választáson. A demokrata politikus már harminc éve tagja a kongresszus alsóházának, és jelenleg ő a képviselőház igazságügyi bizottságának vezetője is. A FiveThirtyEight jóslata szerint Nadler a szavazatok 76 százalékára számíthat novemberben, a republikánus jelölt várhatóan 21 százalékot szerez majd, míg Itkisnek jelen állás szerint be kell majd érnie a szavazatok 3 százalékával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!