Már több mint ötmillióan látták arról a videót, ahogy a tádzsik elnök számonkéri Putyint

2022. október 16. – 13:28

Másolás

Vágólapra másolva

Már több mint ötmillióan látták a videót arról, ahogy a tádzsik elnök kikéri magának, hogy a volt szovjet tagköztársaságok nem kapják meg a kellő tiszteletet Oroszországtól. A tádzsik elnök erről egy pénteki találkozón beszélt Vlagyimir Putyinnak – írja a Szabad Európa.

Pénteken Kazahsztánban találkoztak a Független Államok Közösségének államfői, a volt Szovjetunió tagállamainak azon vezetői, akik még jó viszonyt ápolnak Oroszországgal. Ezen a találkozón hangzott el Tádzsikisztán elnökének, Emomali Rahmonnak a hétperces monológja is. A tádzsik elnök szerint a volt szovjet tagállamok rég nem kapják meg Oroszországtól a kellő tiszteletet, és csak arra használták őket, hogy kiszívják az értékes nyersanyagot. Rahmon szerint Moszkva is mutathatna több tiszteletet, amit akár komolyabb befektetések formájában is kifejezhetne.

A tádzsik elnök beszédétől nemcsak Putyin érezhette magát kellemetlenül, hanem más jelen lévő államfők is. Sőt, Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnök egy ponton próbálta is leállítani Rahmont, aki azonban azt mondta, beszélni jöttek ide, úgyhogy ő most beszél.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!