Elengedte túszul tartott négyéves gyerekét a magát elbarikádozó fegyveres férfi Olaszországban

2022. október 6. – 11:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elbarikádozta magát lakásában négyéves gyermekével szerda este egy 35 éves férfi a Verona és Milánó között fekvő tízezer lakosú lombardiai kisvárosban, Roncadellében. A férfi családon belüli erőszak miatt már volt büntetve, gyermekével is csak egy szociális munkás jelenlétében találkozhatott, azonban a láthatás végén kikapta a kísérő kezéből a fiút. A szociális munkást fegyverrel is megfenyegette, de hogy a fegyver valódi-e, még nem tudni, írja az Ansa.it.

A rendőrök szerda este a helyszínre érkeztek, a tárgyalások egész éjjel zajlottak, de még csütörtök délelőtt sem vezettek eredményre. A hatóságok lezárták a környéket, az olasz tévék és lapok élőben közvetítik az eseményeket. A helyszínre érkezett a bresciai főügyész is. Az éjszaka folyamán a carabinieriknek sikerült telefonon beszélniük a gyermekkel, aki jól van: legutóbb hajnali 2 órakor hallottak róla.

Frissítés: Az apa csütörtök dél körül átadta a gyermeket a hatóságoknak. „Az ügyet megoldottuk. A gyermek jól van, az apa pedig megbánta tettét. Mivel ez gyakorlatilag emberrablásnak minősül, a férfit le fogják tartóztatni” – mondta a helyszínen a nyomozást koordináló bresciai ügyész.

Az apa már korábban is erőszakoskodott volt feleségével és a nő ügyvédjével is a fiukkal kapcsolatos ügyek miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!