„White Lives Matter” feliratú pólóban jelent meg Kanye West a párizsi divathéten

2022. október 4. – 18:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meglepetés divatbemutatóval készült az idei párizsi divathétre a világszerte ismert amerikai rapper Kanye West – számol be róla a Guardian cikke. Az igazi meglepetést azonban nem a bemutató, hanem West, vagyis Ye, „White Lives Matter” feliratú pólói okozták a kifutókon. A cikk szerint a pólókon a felirat mellett II. János Pál pápa fotója is szerepelt. West és a modelljei mellett (kivéve Naomi Campbellt, aki nem volt hajlandó felvenni a pólót) a show vendége, a jobboldali kommentátor Candace Owens is viselte a pólót, amiről Twitter-oldalán egy képet is posztolt:

A cikk szerint az Anti-Defamation League (amit magyarra Rágalmazásellenes Ligának lehetne fordítani) szerint a „White Lives Matter” kifejezés gyűlöletkeltő, és csupán egy átfogalmazása, és ezzel az aláásása a „Black Lives Matter” mozgalom nevének és annak az Amerikán végig söprő tüntetéshullámnak, ami a feketék ellen elkövetett brutális rendőri erőszaknak próbált véget venni.

West már korábban is tett problémás kijelentéseket a faji hovatartozással kapcsolatban. A Guardian cikke azt idézi, mikor a rapper 2018-ban azt mondta az Egyesült Államokban évszázadokig fennálló rabszolgasággal kapcsolatban, hogy az „inkább hangzik úgy, mint egy választás”. A cikk azt írja a rapper később próbálta visszavonni ezt a megjegyzését.

A párizsi divathét jelentette a rapper visszatérését a kifutókra, miután nemrég szerződést bontott az Adidassal és a Gappel is. Ez volt Ye negyedik divatbemutatója Párizsban, ahol 2011-ben debütált divattervezőként. Divatkarrierje 2008-ban kezdődött, amikor gyakornoki állást vállalt a Fendinél, a következő évben vett részt először a párizsi divathéten.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!