Az aszály miatt korlátozzák a pazarló hírességek vízfogyasztását Los Angelesben

2022. október 3. – 18:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy átfolyást lassító berendezéssel korlátozzák a hírességek pazarló villáinak vízfogyasztását Los Angelesben – írja a Guardian. Kaliforniát az előző évekhez hasonlóan idén is brutális aszály sújtja, a Központi-völgyben pedig sok helyen vízhiány van.

A hatóságok a vízfogyasztás csökkentését elsősorban a csapvíz árának megemelésével próbálták elérni, de a hatalmas villák lakói (többségében hírességek) olyan gazdagok, hogy nem érdekelték őket a többszörösére növő árak. A hatóságok ezért döntöttek úgy, hogy fizikailag, a csapvíz befolyását lassítva akadályozzák meg a villák lakóinak pazarló vízfogyasztását.

A házakba irányuló vízvezetékekre így egy fémből készült korongot szerelnek, amelynek közepén egy aprócska lyuk van, a víz így a normális sebesség töredékével tud csak folyni. Az átfolyáslassító felszerelése után vécét lehúzni vagy mosogatni még lehet, zuhanyozni már csak lassan folyó vízzel, locsolni viszont egyáltalán nem. A Guardian szerint ilyet szereltek fel többek között Kevin Hart, a rapper The Game és Kourtney Kardishian exe, Scott Disick villájára is.

A Telexen idén nyáron kiemelten foglalkoztunk a Magyarországot és Európát is sújtó aszály témájával, az erről szóló cikkeink itt olvashatók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!