Ittas volt a sofőr, aki belerohant egy pozsonyi buszmegállóba, ötre nőtt az áldozatok száma

2022. október 3. – 05:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Autó hajtott vasárnap késő este Pozsony belvárosában egy buszmegállóba, legalább négyen életüket vesztették – közölték a szlovák hatóságok. A Paramater.sk a TV JOJ információira hivatkozva azt írja, hogy a vasárnap este 10 óra után történt balesetet egy Škoda Superb vezetője okozta, az autóban egy apa és fia ült. Frissítés: A hat sérült közül kettőt kritikus állapotban szállítottak kórházba, egyikük később életét vesztette, ezért ötre nőtt az áldozatok száma, írja a szlovákiai Új Szó.

A tűzoltóság és rendőrség tájékoztatása szerint a belvárosi megállóban többen várakoztak a Pozsonyligetfalu városrészbe induló buszra. A szlovák lapok úgy tudják, hogy az áldozatok mind főiskolások voltak.

A sofőr 1,6 ezreléket fújt az eset után. A TV Noviny szerint a kocsit Dušan Dědeček, a Szlovák Siketolimpiai Szövetség főtitkára vezette. A kocsiban ült a fia, Lukáš is, aki ellenőrként tevékenykedik a szövetségben, őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A sofőr nemcsak részeg volt, hanem többszörösen túl is lépte a megengedett sebességet.

A Pozsonyban történt halálos gázolással összefüggésben Roman Mikulec belügyminiszter és Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter szigorítaná az ittas vezetésért járó büntetést. Matovič a hétfői koalíciós ülésen javasolni fogja, hogy azon sofőrök járművét, akik szervezetében több mint egy ezreléknyi alkoholt mérnek, kobozzák el az állam javára. Ezt később árverésre bocsátanák, az így befolyt összegből pedig a balesetben sérülteket, súlyosabb esetben az elhunytak rokonait támogatnák.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!