Megunta, hogy nem kap bérlakást, kukákból épített magának lakóhajót egy kanadai férfi

2022. szeptember 29. – 15:18

frissítve

Megunta, hogy nem kap bérlakást, kukákból épített magának lakóhajót egy kanadai férfi
Fotó: Philip Hathaway

Másolás

Vágólapra másolva

Philip Hathaway és felesége nyolc évig éltek sátrakban, autókban és tákolt építményekben a kanadai British Columbia és Alberta államokban, miközben hiába vártak arra, hogy bérlakást kapjanak. Ezt Hathaway 2021-ben megunta, és épített inkább maguknak egy hajót - írja a CBS.

„Azt mondtam, tudod mit? Nem akarnak minket a parkokban, nincs hol laknunk... Építek akkor egy hajót” – magyarázta Hathaway. A házaspár tavaly június óta él a hajón, aminek az alapját összecsavarozott és üres műanyagpalackokkal megtöltött kék kukákból építette a férfi, a tetejét pedig régi útjelző-táblákkal burkolta be.

A csónakot a British Columbia-i Langfordban építette fel egy parkban, majd leúsztatták a Goldstream folyón a Saanich-öbölig, onnan pedig a Vancouver-sziget keleti partján jutottak el a Campbell folyó torkolatához, ahol lehorgonyoztak. Az út körülbelül 250 kilométer volt, amit egy öt lóerős motorral tettek meg.

A házaspár nem nagyon hagyja el a hajót, mert félnek, hogy ellopnák. Hathaway azt mondta, viszonylagos nyugalomban élnek, a hatóságok nem zargatják őket, az viszont zavarja őket, hogy a közösség megbélyegezte, a turisták pedig látványosságként kezelik őket, és láthatóan nem fogják fel a helyzetük súlyosságát.

Hathaway azt nyilatkozta, 2020 áprilisában kitöltött egy sürgősségi lakhatási kérelmet, de hónapokkal később csak azt a választ kapta az illetékesektől, hogy újra kell jelentkeznie, mert elvesztek a papírok. Az ezt követő évet az autójukban majd sátorban töltötték, tavaly nyáron pedig hajóra szálltak. Felesége, Sonja azonban terhes, ezért sürgetőbbé vált az állandó lakhatásuk kérdése.

A tartományi hatóság azt közölte, ők először 2022 márciusában kaptak lakáskérelmet Hathaway-től, azt megelőzően tehát valószínűleg nem hozzájuk, hanem egy nonprofit lakásszolgáltatóhoz fordulhatott. „Nehéz megjósolni, hogy Mr. Hathaway és felesége mennyi ideig fog várni a lakhatásra” – áll a közleményben.

Amennyiben a gyerekük születéséig nem jutnak lakáshoz, Hathaway azt tervezi, bővíti a hajót, hogy mindannyian elférhessenek rajta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!