Összekoccant két repülőgép a londoni Heathrow repülőtéren

2022. szeptember 29. – 04:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Összekoccant két repülőgép a londoni Heathrow repülőtéren szerda este, írja a Guardian. A balesetben nem sérült meg senki. A brit idő szerint szerda este nyolc óra körül történt incidensben egy Korean Air által üzemeltetett Boeing 777-300 és egy Icelandair által üzemeltetett Boeing 757-200 ütközött egymással.

A brit lap információi szerint a Korean Air Szöulba induló járata éppen a kifutópálya felé gurult (légiközlekedési szakkifejezéssel: taxizott) a termináltól, amikor a bal szárnyával eltalálta a parkoló Icelandair repülőgép farkát.

A közösségi médiában terjedő képeken az látszik, hogy a koreai gép egy 1-2 méteres vágást ejtett az izlandi repülő oldalkormányán. Az incidens után közvetlenül tucatnyi rendőr- és tűzoltóautó érkezett a helyszínre, végül azonban nem kellett beavatkozniuk.

A Korean Air járatán ült a Guardian egyik szerkesztője is. Az ő elmondása szerint a baleset után az utasokat leszállították a repülőről. A Szöulba tartó repülő egy másik utasa azt nyilatkozta, hogy látta, ahogy a gépük szárnya hozzáér a parkoló Icelandair-repülő farkához, amiről „szilánkoknak tűnő dolgok” törtek le.

Egy harmadik utas a Daily Starnak nyilatkozott. Ő azt mondta, hogy a koreai repülő pilótája elsőre csak annyit közölt az utasokkal, hogy egy technikai gond miatt vissza kell gurulniuk a terminálhoz. Ezután azonban még több mint két órába telt, mire az utasok elhagyhatták a gépet.

A Guardian szerint az incidens miatt nem kell nagy késésekre számítani se a Heathrowról induló, se az oda érkező utasoknak. A repülőtér vizsgálja a baleset körülményeit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!