Joe Biden egy halott képviselőt keresett a tömegben a beszéde közben

2022. szeptember 29. – 09:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy hónapja halott képviselőt keresett a tömegben Joe Biden egy konferencián, írja a CNN. Az amerikai elnök az élelmezésbiztonságról szóló konferencián megragadta az alkalmat arra, hogy a beszédében köszönetet mondjon pár képviselőnek.

„Szeretnék köszönetet mondani (…) az olyan kétpárti választott tisztségviselőknek, mint Jim McGovern képviselő, Mike Braun szenátor, Cory Booker szenátor, Jackie – itt vagy? Hol van Jackie? Azt hiszem, ő nem lett volna itt” – mondta Biden.

A felsorolt tisztségviselők mindegyike a szerdai konferenciát létrehozó törvényjavaslat mögött állt, és az indianai republikánus képviselő, Jackie Walorski is társszponzor volt – csakhogy ő augusztusban meghalt egy autóbalesetben.

A Fehér Ház sajtósa később egy sajtótájékoztatón elismerte, hogy Biden valóban Walorskira utalt. Azt mondta, az elnök „elismerte az ő hihetetlen munkáját. Már pénteken tervezte, hogy a Fehér Házban fogadja a kongresszusi képviselőnő családját. Jövő pénteken lesz egy törvénytervezet aláírása az ő tiszteletére, így természetesen ő járt a fejében.” Azt ugyanakkor nem ismerte el, hogy Biden hibázott volna, vagy hogy összezavarodott lett volna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!