Megtrollkodták a Kreml szóvivőjének fiát, élő adásban közölték vele, hogy besorozzák

2022. szeptember 22. – 18:00

Másolás

Vágólapra másolva

Egy prank áldozata lett Nyikolaj Peszkov, Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő fia szerdán, írja az orosz ellenzéki Insider. A szóvivő fiát egy Navalnij-párti YouTube-csatorna műsorvezetője hívta fel telefonon élő adásban. A katonai komisszárként bemutatkozó műsorvezető közölte Peszkovval, hogy másnap reggel tíz órakor orvosi alkalmassági vizsgálatra kell jelentkeznie, miután szerda reggel Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy részleges mozgósítást rendel el.

A szóvivő fia erre felháborodottan közölte az ál-komisszárral, hogy őt Peszkovnak hívják, és „magasabb szinten rendezné le az ügyet”. A műsorvezető ezt követően megkérdezte, hogy beírhatják-e, hogy hajlandó önként bevonulni a hadseregbe, melyre az ifjabb Peszkov szintén nemmel felelt.

„Először meg kell értenem, hogy mi folyik itt, és milyen jogaim vannak. Ahhoz, hogy holnap elvegyenek – higgye el, erre sem önnek, sem nekem nincs szükségem. Nincs gondom azzal, hogy megvédjem a hazámat – de először meg kell értenem, hogy mi haszna van annak, ha én megjelenek a fronton” – jelentette ki. „Ha Vlagyimir Vlagyimirovics azt mondja, hogy mennem kell, akkor megyek. De nem vagyok sorkatona” – tette hozzá.

Kövess minket Facebookon is!