Korrupció miatt halálra ítéltek egy volt igazságügyi minisztert Kínában, de az ítéletet felfüggesztették

2022. szeptember 22. – 11:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kenőpénz elfogadásának és bűnözők segítésének vádjával halálra ítéltek egy volt igazságügyi minisztert Kínában, de az ítéletet két évre felfüggesztették, írja az MTI a kínai állami televízióra hivatkozva.

A 67 éves Fu Cseng-hua bűnösnek vallotta magát, mert visszaélt hatalmával miniszterként, valamint 2005 és 2021 között a kínai főváros rendőri vezetőjeként. Ez idő alatt segített fivérének és másoknak „bűnös tevékenységük elrejtésében”. Mindezért cserébe Fu pénzt és vagyontárgyakat kapott 117 millió jüan (6,8 milliárd forint) értékben, írta júliusban a China Daily. Azt nem lehet tudni, hogy milyen bűncselekmények elkövetésével vádolják a volt miniszter fivérét, Fu Vej-huát.

A felfüggesztett halálbüntetésből általában hosszú börtönbüntetés lesz, ha úgy ítélik, az elítélt megváltozott. Fu esetében életfogytig tartó börtön lehet az ítélet, feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül.

Hszi Csin-ping elnök 2012-es hatalomra lépésével kezdetét vette a vezető tisztségviselők korrupciója elleni harc, így a volt igazságügyi miniszter esete nem számít egyedinek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!