Diplomáciai háborúval fenyegeti Izrael a Booking.com-ot

2022. szeptember 22. – 13:04

Másolás

Vágólapra másolva

Yoel Razvozov, Izrael turisztikai minisztere várja a Booking.com magyarázatát arra, miért figyelmezteti a felhasználóit a ciszjordániai foglalásoknál, hogy a terület nem biztonságos. Razvozov diplomáciai háborúval fenyegette az utazós weboldalt, amiért az Izrael által ellenőrzött ciszjordániai területeken található szállások mellé figyelmeztető üzenetet is mellékel.

A Booking.com szóvivője az AP-nek azt mondta, hogy a vállalat a közelmúltban történt zavargások miatt használja a figyelmeztető funkciót, és ezek magukban foglalják az izraeli állampolgárok elleni palesztin támadásokat, a helyi zsidó csoportok palesztinok elleni támadásait, valamint a katonai rajtaütéseket is. Több ilyen támadás halálesetekkel járt együtt.

A vállalat azt is elmondta, hogy a terveik szerint több területre alkalmazni fogják az ilyen bannereket, amelyeken nem megfelelő a biztonság, azaz magas kockázatúnak számít. Hasonló jelenik meg a felhasználóknak akkor is, ha Ukrajnában szeretnének szállást foglalni.

Razvozov szerint azonban a Booking.com döntése politikai alapú, és az izraeli kormány kész arra, hogy diplomáciai háborút vívjon miatta. A miniszter szerint Ciszjordánia teljesen biztonságos, milliók látogatják meg Izraelt minden évben, köztük ezt a területet is.

A Palesztinai Felszabadítási Szervezet viszont támogatja a Booking.com döntését, de kijelentette, hogy a vállalatnak „az izraeli megszállás területeire kell összpontosítania”.

Az amszterdami székhelyű Booking.com a világ egyik legnagyobb szállásfoglaló weboldala, több mint 28 millió bérelhető szállással. Az oldalon jelenleg figyelmeztetésmentes szálláslehetőségek is találhatók izraeli ciszjordániai területeken, többek között Ma’ale Adumim és Kfar Adumim környékén, valamint a Golán-fennsíkon.

(Times of Israel, Reuters)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!