Az Oroszországgal határos Lettország nem ad ki vízumot azoknak az oroszoknak sem, akik elkerülnék Putyin mozgósítását

2022. szeptember 21. – 11:44

Másolás

Vágólapra másolva

Lettország biztonsági okokból nem ad ki vízumot a mozgósítást elkerülni akaró orosz állampolgároknak, és nem változtat a schengeni vízummal rendelkező orosz állampolgárok szeptember 19-e óta bevezetett határátlépési korlátozásán sem – posztolta Edgars Rinkevics lett külügyminiszter Twitteren, miután Putyin bejelentette, hogy részleges mozgósítást rendelt el a háború miatt, mi, mint kiderült, körülbelül 300 ezer oroszt fog érinteni.

Lengyelország, Észtország, Lettország és Litvánia épp most, a hét elejétől döntött úgy, hogy nem engedik beutazni az uniós vízummal rendelkező oroszok többségét, így még szigorúbb szabályozást vezettek be, mint az Európai Unió által nemrég elfogadott korlátozások. Korábban egy közös nyilatkozatban írták le, hogy az oroszok növekvő mértékű beáramlása és a növekvő biztonsági aggodalmakra reagálnak a szigorítással.

A lett külügyminiszter azt is írja, nem szabad engedni Putyin zsarolásának, továbbra is Ukrajna mellett kell állni, Oroszország pedig épp annyira veszélyes Európa és a világ békéjére, mint a náci Németország volt annak idején.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!