Katalin hercegné a királynő nyakékét viseli a temetésen

2022. szeptember 19. – 15:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

II. Erzsébet négy gyöngysorból és egy csatból álló nyakékét viseli Katalin walesi hercegné a királynő temetésén. A brit királynő a ‘80-as évek végén és a ‘90-es években rendszeresen viselte ezt a darabot, és ez volt rajta férje, Fülöp herceg temetésén is. Katalin fülében az a gyöngy- és gyémánt kombinációjú fülbevaló is látható, amit II. Erzsébet 1947-ben kapott Fülöp hercegtől, amikor összeházasodtak.

Katalin hercegnő távozik a Westminster-apátságból Fotó: Peter Cziborra
Katalin hercegnő távozik a Westminster-apátságból Fotó: Peter Cziborra

Kamilla, az új király felesége még messzebbre ment vissza a történelemben: ő Viktória királynő szív alakú zafír brossát tűzte magára.

Ez is mutatja, hogy ahogyan élete során a királynő is, úgy a temetésén résztvevő nők is üzennek az öltözködésükkel, ékszereik sokat elárulnak a királyi családban elfoglalt helyükről is. Közben a királyi család férfitagjai katonai rangjelzéssel ellátott egyenruháikkal teszik ugyanezt.

A széles karimájú kalapoktól a sötét fátylasokig sokféle fejfedőt viseltek a gyászoló nők, bonyolult mintát választott például Carole Middleton, Katalin édesanyja, és a brit alsóház vezetője, Penny Mordaunton is. A francia elnök felesége, Brigitte Macron pillbox stílusú kalapot választott, elöl apró fekete fátyolos részletekkel. Ez a típusú kalap eredetileg katonai kalap volt, és a nemzetközösség katonái viselték. Jill Biden amerikai first lady egy ennél sokkal minimalistább, vékony, fejpántszerű kialakítással ellátott kalapot viselt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!