Újabb orosz beismerés: egy 45 ezres várost is visszafoglaltak az ukránok

2022. szeptember 10. – 15:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz haderő egy hónappal a háború elindítása után, március 24-én vette át az ellenőrzést a Harkivtól 120 kilométerre fekvő Izjum felett. Most minden jel arra utal, hogy a pár napja indított ellentámadásban az ukránok ezt a 45 ezres várost is visszafoglalták. A Donyeck megyei orosz megbízott, Danyil Beszonov arról számolt be, hogy az orosz katonák elhagyták Izjumot, kisebb településeket, és ez természetesen rossz hír.

„Természetesen ez a főparancsnokság hibáinak eredménye. De nem kell ebben rejtett összefüggéseket keresgélni, ez nem árulás kérdése. Harcolunk, ahogy tudunk, minden szinten, hol jobban, hol rosszabbul. A lényeg az, hogy beismerjük a hibákat, és levonjuk a megfelelő következtetéseket” – írta Beszonov az ukrán Pravda tudósítása szerint.

Haditudósítók is megerősítették az oroszok kivonulását, és ezt helyes lépésnek nevezték, mert az ukrán csapatok körbevették az oroszokat. A kivonulással a katasztrófát kerülték el.

Frissítés, 16:50: Az orosz védelmi minisztérium hivatalosan is közölte, hogy erőket csoportosítanak át, és elhagyják Izjumot.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!