Oknyomozó újságírót gyilkoltak meg Las Vegasban, egy helyi politikus a gyanúsított elkövető

2022. szeptember 9. – 09:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újságíró-gyilkossággal összefüggésben tartóztattak le egy Las Vegas-i politikust. A városban előző héten késelték halálra a Las Vegas Review-Journal munkatársát, Jeff German oknyomozó újságírót – írja a CNN.

A múlt pénteken, saját lakása közelében halálra késelt Jeff German éppen egy helyi politikusról írt leleplező cikket. A megyei rendőrség megerősítette, hogy történt letartóztatás, és a gyilkossághoz köthető járművet is lefoglaltak, de egyelőre mást nem közöltek. A beszámolókban az olvasható, hogy Robert Telles demokrata politikust egyrendbeli gyilkosság gyanújával tartják őrizetben, jelenleg pedig bírósági meghallgatására vár. A gyanúsítottról és az általa használt gépkocsiról a rendőrség kedden közzétette egy térfigyelő kamera felvételét, amelyen egy kalapot viselő férfi látszik.

A Review-Journal újságírója tavasszal cikket írt a Robert Telles hivatalában uralkodó hangulatról, aminek eredménye az volt, hogy a politikust nem jelölték újra korábbi posztjára. A lap beszámolója szerint German még a halála előtt napon is az ügyön dolgozott: közérdekű adatigénylést nyújtott be, hogy megkapja a helyi politikus és három további tisztségviselő sms-üzenetváltását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!