Amerikai turista halt meg a Bahamákon cápatámadásban

2022. szeptember 7. – 20:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Halálos cápatámadás történt kedden a Bahamák mellett, egy amerikai nyaralóhajó utasát ölte meg a ragadozó – írja a BBC.

Az 58 éves pennsylvaniai nő a Nassau melletti Green Cay közelében sznorkelezett, amikor a később bikacápaként azonosított állat megtámadta. Utoljára 2019-ben történt ilyen a környéken, akkor egy 21 éves amerikai halt bele cápaharapásba.

A bahamai rendőrség szóvivője, Chrislyn Skippings újságíróknak elmondta, hogy a nő a Harmony of the Seas nevű hajón turistáskodott, és egy helyi utazási iroda búvártúráján vett részt.

A floridai székhelyű International Shark Attack File statisztikái szerint a Bahamákról 1749 óta mindössze 32 cápatámadást jelentettek, ami a legmagasabb szám a régióban. Michael Heithaus, a miami Florida International University tengerbiológusa az AP hírügynökségnek elmondta: a cápatámadások viszonylag magas száma a térségben valószínűleg annak köszönhető, hogy túl sok ember van az itteni vizekben, amelyek sokszínű tengeri ökoszisztémának adnak otthont.

A cápatámadások egyébként relatíve ritkák. 2021-ben 73 megerősített, provokálatlan cápatámadás történt a világon, ebből kilenc halálos kimenetelű.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!