Letartóztatták az amerikai géptolvajt, aki azzal fenyegetőzött, hogy bevásárlóközpontba vezeti a repülőt

2022. szeptember 3. – 21:56

frissítve

Letartóztatták az amerikai géptolvajt, aki azzal fenyegetőzött, hogy bevásárlóközpontba vezeti a repülőt
Lopott kisrepülőgép köröz a Mississippi állambeli Tupelo város felett 2022. szeptember 3-án – Forrás: MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Kisrepülőgépet lopott el egy férfi az Egyesült Államokban, majd azzal fenyegetőzött, hogy egy bevásárlóközpontba vezeti azt. Emiatt nemcsak az érintett Wallmartot, de a mellette található benzinkutat is kiürítették, a környék lakosságát pedig figyelmeztették – írja az MTI.

A többmotoros repülő szombaton, hajnali öt óra körül szállt fel Mississippi állam Tupelo nevű, 38 ezer lakosú városából, aztán órákon keresztül a város környékének légterében körözött, alig 300 méteres magasságban, lakónegyedek és ipari létesítmények, mezőgazdasági területek és egy nemzeti park fölött.

A veszélyeztetett létesítmények között volt egy Toyota autógyár is. A repülőgép teljesítményét tekintetbe véve a tupelói rendőrség jelentősnek nevezte az elkötött repülő által fenyegetett térséget.

A hatóságok egy ideig rádión keresztül kommunikáltak a géptolvajjal, de ez a kapcsolat egy idő után megszakadt. A hatóságok abban bíztak, hogy a gépet sikerül biztonságban landolásra késztetni, legkésőbb, amikor elfogy az üzemanyaga. Végül a tolvaj magától szállt le délelőtt fél 11 körül egy mezőn. A rendőrség ezután vette őrizetbe a férfit, akit nagy értékű lopással és terrorista fenyegetéssel vádolnak.

A CNN azt írja, hogy a tupelói rendőrfőnök szerint a letartóztatott Cory Wayne Patterson a helyi repülőtér alkalmazottja volt, repülőgépek megtankolása volt a feladata. A férfi kaphatott korábban valamennyi repülési leckét, de a rendőrség szerint nem volt pilótaengedélye.

Bár már megkezdték a repülőgéptolvaj kihallgatását, az indítékai még nem világosak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!