Közel 800 ezer ukrán menekült utazott eddig az ingyenes Szolidaritási jeggyel

2022. szeptember 3. – 14:10

Másolás

Vágólapra másolva

A MÁV-START és a GYSEV közleménye szerint a Szolidaritási jegy a továbbiakban is megmarad, felhasználási feltételeit az elmúlt fél év tapasztalatai alapján és a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően azonban szeptember 15-től pontosítják.

A vasúttársaságok Február 27-vel vezették be az ingyenes Szolidaritási jegyet, amelyből szeptember 1-jéig 791.148 darabot adtak ki, nettó 1,7 milliárd forintot meghaladó értékű szolgáltatást nyújtva.

A módosított feltételek továbbra is biztosítják az ingyenes utazást az Ukrajnából menekülők részére, akár Magyarországon kívánnak maradni, akár továbbutaznának Európa más országaiba.

Szeptember 15-től az alábbi feltételekkel váltható Szolidaritási jegy:

  • A Szolidaritási jegyen feltüntetett kiindulási állomás csak valamely Záhony – Nyíregyháza szakaszon fekvő állomás, továbbá Hidasnémeti/Nyírábrány/Biharkeresztes/Lőkösháza, valamint Budapest-Keleti/Budapest-Nyugati/Budapest-Déli/Kőbánya-Kispest/Budapest-Kelenföld lehet.
  • A Szolidaritási jegyen feltüntetett célállomás csak Budapest-Keleti/Budapest-Nyugati/Zugló/Kőbánya-Kispest/Hegyeshalom/Szob állomás lehet.
    A Szolidaritási jegy budapesti állomások közötti viszonylatra nem váltható meg.
  • A Szolidaritási jegyet csak a felsorolt állomásokon a pénztárakban az állomásról történő kiindulással, illetve vonattal történő határátlépés esetén az érintett vonatok fedélzetén a felsorolt viszonylatokban lehet megváltani.
  • A Szolidaritási jegy a vonatok 2. kocsiosztályán történő díjmentes utazásra érvényes. A feláras vonatokon szükséges pótjegyet, helyjegyet a gyorsvonati pótjegy kivételével meg kell vásárolni.
  • A díjmentes Szolidaritási jegyek nemzetközi utazás során is felhasználhatók az út magyar szakaszán, azonban nemzetközi utazás előtt mindenképp ajánlott tájékozódni arról, hogy az ukrán állampolgárok, menekültek milyen feltételekkel utazhatnak.

(MÁV)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!