Egy kanadai tiktoker belehalt az első önálló ejtőernyős ugrásába

2022. szeptember 3. – 16:17

Másolás

Vágólapra másolva

Belehalt élete első önálló ejtőernyős ugrásába egy kanadai tiktoker, aki a halála előtt néhány nappal beszélt a követőinek arról, hogy ejtőernyőzni tanul – írja a Fox News.

Tanya Pardazi 2017-ben elődöntős volt a „Miss Teen Canada” nevű szépségversenyen, aztán filozófiát tanult a Torontói Egyetemen. A TikTokon, ahol 95 ezer követőt és 2 millió lájkot gyűjtött, Philosatea néven posztolt sokféle témáról, többek között sminkelésről, párkapcsolatokról, önbecsülésről és állatokról. Az utolsó videóját a halála előtt öt nappal posztolta, abban az úgynevezett „Tetris effektus”-ról beszélt, elmondta, hogy miután régóta dolgozott egy teljesen fekete puzzle kirakásán, elkezdett mindenben kirakós darabkákat látni. Ebben a videóban említette meg, hogy ejtőernyősképzésre jár.

A CTV News Toronto szerint a 21 éves Pardazi Skydive Toronto nevű ejtőernyősiskolában tanult, aminek a Torontótól másfél órányira fekvő Innisfilben van a székhelye. Az ejtőernyősképzést ezen a helyen egynapos földi kiképzéssel kezdik, a tanulók ezután ugorhatnak először önállóan. A Skydive Toronto a Facebookon megosztott egy közleményt, amelyben balesetként számoltak be a történtekről, de az áldozatot nem nevezték meg. Azt írták, a diákjuk túl későn oldotta el a főernyőjét (amely a nyílás után gyors forgásba kezdett), így a tartalékernyő feltöltődéséhez már nem volt meg a szükséges idő/magasság. Azt is közölték, hogy együttműködnek az ügyben nyomozó helyi rendőrséggel.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!