A kerekesszékébe rejtve próbált kokaint csempészni, amikor a rendőrök elfogták, felállt és járni kezdett

2022. szeptember 02. – 20:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A milánói Malpensa repülőtéren tizenhárom kilogramm kokaint talált egy drogkereső kutya pénteken egy utas elektromos kerekesszékének bőrülésébe rejtve. A férfi ezután lábra állt, a rendőrök pedig azonnal letartóztatták – írja az MTI.

A rendőri egységet a Dominikai Köztársaságból érkező járat utasainak átvizsgálásához rendelték ki, mivel korábban már használták ugyanezt az útvonalat a drogfutárok.

Amikor a drogkereső kutya felhívta a rendőrök figyelmét a kerekesszékes utasra, először a bőröndjét vizsgálták át, de az nem járt eredménnyel, ezért felvágták a kerekesszék bőrülését is, amelyben megtalálták az elrejtett kokaint.

Amikor előkerült a kábítószer, a spanyol utas, aki korábban a reptéri személyzet segítségét kérte a kerekesszék használatához, felállt, és segítség nélkül járni kezdett.

A férfit azonnal le is tartóztatták, és – feltehetően a kerekesszék nélkül – egy milánói börtönbe szállították.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 11 csomag, összesen 13,35 kilogramm súlyú kokainból mintegy 27 ezer adag kábítószert lehetett volna értékesíteni, amelynek feketepiaci összértéke majdnem 1,4 millió euró (560 millió forint).

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!