21 millió ember került karantén alá a kínai Csengtuban

2022. szeptember 1. – 19:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Körülbelül 21 millió ember került karanténba a kínai Csengtu városában a járvány elfojtása érdekében – írja a Guardian.

Kína még mindig zéró toleranciával van a koronavírus miatt, és azonnali leállásokkal, tömeges teszteléssel és hosszadalmas karanténokkal próbál gátat vetni a vírus terjedésének.

A délnyugati Csengtu lakosainak csütörtökön 18 órától „elvben otthon kell maradniuk”, hogy leküzdjék a fertőzések új hullámát. Minden háztartás naponta egy embert küldhet ki élelmiszert és alapvető árucikkeket vásárolni, feltéve, hogy az előző 24 órában negatív volt a teszteredménye – áll a közleményben. A várost csak indokolt esetekben lehet elhagyni.

Csütörtök és vasárnap között minden lakost letesztelnek koronavírusra. Csengtuban 157 új helyi fertőzést regisztráltak csütörtökön, amelyek közül 51 nem mutatott tünetet – közölte a város önkormányzata külön közleményben.

Az állami médiában megjelent csütörtöki hír szerint legalább tíz városban és tartományban a gyerekek megszakításokkal néznek szembe az iskolaév kezdetével. Az karantén alá tett városokban az iskoláknak is át kell állniuk online oktatásra. Hszining tartományi fővárosban és Kína déli központjának, Sencsennek egyik kerületében is karantén lép életbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!