Meghalt az egyik holland kommandós, akit meglőttek egy indianapolisi szálloda előtt

2022. augusztus 29. – 18:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Belehalt a sérüléseibe az egyik holland kommandós, akit szolgálaton kívül meglőttek Indianapolisban – írja a BBC.

Ő volt az egyike annak a három holland katonának, akik kiképzési gyakorlaton tartózkodtak az Egyesült Államokban, és akiket szombat hajnalban meglőttek indianapolisi szállodájuk előtt.

A holland védelmi minisztérium közlése szerint a másik két áldozat eszméleténél van, állapotuk stabil. A rendőrség még vasárnap közölte, a lövöldözés egy korábbi, Indianapolis belvárosában történt incidens folyománya lehetett, de egyéb részleteket még mindig nem lehet tudni az előzményekről. A szervek még vizsgálják az esetet, de egyelőre nem számoltak be letartóztatásokról.

A holland fegyveres erők egyik különleges műveleti egységéhez tartozó katonák a Muscatatuck városi kiképzőközpontban gyakorlatoztak, majd a szolgálatuk után ellátogattak Indiana állam fővárosába. Az ottani bulinegyeden belül fekvő Hampton Hotel Innben szálltak meg, éjszaka a szórakozónegyedben tűzhettek össze egy másik társasággal. A lövöldözés vasárnap hajnali fél 4-kor történt a szálloda előtt, mindhármukat azonnal kórházba szállították, de egyikük így sem élte túl a sérülést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!