Egy hónapja nem jelentkezik az 530 milliárd forintnyi fődíjért egy amerikai lottónyertes

2022. augusztus 28. – 09:19

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai Illinois államban egy 1,3 milliárd dolláros (mintegy 530 milliárd forintos) lottónyeremény vár egy hónapja, hogy jelentkezzen érte a gazdája – számolt be az MTI.

Ennyi volt a főnyereménye a Mega Milliók (Mega Millions) lottójátéknak augusztus elején, amit valaki el is vitt, ám azóta sem bukkant fel, hogy beváltsa a pénzt. Illinois állam szerencsejáték-vállalatának igazgatója közleményben biztatta a rendszeres és alkalmi játékosokat arra, hogy ellenőrizzék szelvényeiket, mert elképzelhető, hogy a nyertes még nem is szerzett tudomást szerencséjéről.

A rekord összegű főnyereményt érő szelvényről annyit lehet tudni, hogy egy autópálya melletti benzinkútnál vásárolták. A győztesnek egy éve van arra, hogy jelentkezzen, ha ez nem történik meg, akkor a nyeremény összegét visszaosztják a Mega Milliók lottójátékban résztvevő államoknak.

A benzinkút, ahol a nyertes szelvényt vásárolták – Fotó: Kamil Krzaczynski / Reuters
A benzinkút, ahol a nyertes szelvényt vásárolták – Fotó: Kamil Krzaczynski / Reuters

A nyertesnek – amennyiben jelentkezik egyáltalán – 60 napja van arra, hogy eldöntse, az összeget egyben vagy éves részletekben akarja-e megkapni. Az Egyesült Államok különböző államaiban eltérőek a törvények arra, hogy a lottónyertesek titokban tarthatják-e kilétüket. Van olyan állam, ahol jogszabály kötelezi a nyertest arra, hogy a nyilvánosság elé lépjen, Illinois államban viszont ilyen törvényi kötelezettség nincs.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!