Kilencéves kislányt lőtt agyon egy fegyveres Liverpoolban

2022. augusztus 23. – 18:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt az a kilencéves liverpooli kislány, akit egy, a családi házukba berontó fegyveres férfi lőtt le hétfő este, írja a Guardian.

Olivia Pratt-Korbel éppen lefekvéshez készülődött, amikor az utcáról lövések hangjai szűrődtek be a házukba. A kislány anyja, Cheryl Korbel, kinyitotta a bejárati ajtót, hogy megnézze, mi történik az utcán, ekkor egy ismeretlen, 35 éves férfi félrelökte, és bemenekült a házba. Őt egy másik, fegyveres férfi követte, aki a ház belsejében lövöldözni kezdett.

Ekkor érte több találat a mellkasán a kilencéves kislányt, de az édesanyja is megsérült a csuklóján, és a menekülő férfi is több sérülést szenvedett a felsőtestén.

A sérült férfit egy barátja felkapta és kivitte a házból, az akkor még lélegző Oliviával viszont nem foglalkozott. Őt a kiérkező rendőrök szállították egy közeli gyermekkórházba, ahol végül életét vesztette.

Az anyát és a házukba menekülő ismeretlen férfit egyelőre kórházban ápolják. A fegyveres elmenekült a helyszínről.

Serena Kennedy rendőrfőnök azt nyilatkozta, a család „megsemmisült, vigasztalhatatlan, és összetört a szívük.”

„Ez egy megdöbbentő és sokkoló támadás, amely sokáig fog még visszhangozni a közösségünkben” – mondta Kennedy, és hozzátette, addig nem nyugszanak, amíg az összes felelőst meg nem találták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!