Sztrájkolnak a munkások Nagy-Britannia legforgalmasabb konténerkikötőjében

2022. augusztus 21. – 14:07

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy 1900 dokkmunkás kezdett sztrájkba Felixstowe-ban, ami az Egyesült Királyság legnagyobb konténerkikötője. A tiltakozók amiatt sztrájkolnak, mert nem sikerült megegyezni munkáltatójukkal, a Felixstowe Dokk és Vasúti Társasággal: a vállalat 7 százalékos béremelést ajánlott és egy egyszeri, 500 fontos kifizetést, ám a szakszervezet nem fogadta el azt, mivel szerintük az még az infláció mértékét sem éri el – írta az MTI.

A BBC cikke szerint reggel megalakult a sztrájkőrség, a Unite nevű szakszervezet pedig a nyolc naposra tervezett munkabeszüntetés minden napján este tíz óráig tartani fogja a frontot. A Unite szóvivője szerint csak nagyon kevesen álltak ma munkába. A sztrájkoló munkavállalók között vannak darukezelők, gépkezelők és rakodómunkások

A Felixstowe-i kikötő az Egyesült Királyság legforgalmasabb kikötője, Nagy-Britannia konténerforgalmának 48 százalékát bonyolítják le itt.

Paul Davey, a kikötő szóvivője szerint a Felixstowe-ban dolgozó munkások átlagfizetése 43 ezer font, a felajánlott 7 százalékos emelés és az egyszeri 500 fontos kifizetés pedig méltányos ajánlat volt, főleg, mivel zsugorodik a gazdaság, és országos szinten pedig 5 százalékkal emelkednek a bérek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!