Utasokkal teli buszra és járókelőkre lövöldöztek Jeruzsálemben

2022. augusztus 14. – 08:55

Utasokkal teli buszra és járókelőkre lövöldöztek Jeruzsálemben
A busz a támadás után – Fotó: Ahmad Gharabli / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Egy megállóban várakozó busz utasaira és közeli járókelőkre lövöldöztek Jeruzsálem óvárosánál, nem messze a Siratófaltól vasárnap hajnalban, írja a BBC.

A támadásban nyolcan sérültek meg, köztük egy terhes nőt a hasán ért lövés, a gyereket császármetszéssel hozták világra, mindketten súlyos állapotban vannak, egy férfit pedig a fején és a vállán találták el. A többiek könnyebben sérültek. A BBC szerint a palesztin támadó előbb elmenekült, de azóta feladta magát.

A busz sofőrje szerint a megállóban állva épp egy kerekesszékes utasnak nyitották le a rámpát, amikor elkezdődött a lövöldözés. „Mindenki a földre borult, és sikoltozott. Próbáltam menekülni, de a busz nem tudott nyitott rámpával közlekedni” – mondta.

„Azok, akik vesztünket kívánják, megfizetik az árát a civileket ért támadásnak”, írta a Twitteren Jaír Lapid izraeli kormányfő.

A merénylet egy héttel az Izrael és az Iszlám Dzsihád közötti háromnapos heves gázai harcok után történt. Az izraeli légierő célzott csapásokban omlasztotta rá a házat az Iszlám Dzsihád több vezetőjére, a terrorszervezet pedig napok alatt több mint ezer rakétát indított izraeli terület felé. A múlt vasárnapi fegyverszünetig 46 palesztin, köztük 20 civil is meghalt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!