Steven Seagal a Donbaszban forgat dokumentumfilmet a háborúról

2022. augusztus 10. – 08:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Steven Seagal, Moszkva és Minszk kedvenc amerikai akciófilmsztárja a Donbaszban forgat dokumentumfilmet a háborúról – írja az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ. Ezt Gyenyisz Pusilin, a szakadár régió vezetője jelentette be, miután kedden találkozott Seagallal.

„Steven megjegyezte, hogy azoknak, akik a médiában a konfliktusról beszélnek, 98 százaléka még soha nem járt itt, a világ ezért nem tudja az igazságot. Meg akarja változtatni a háborúhoz való hozzáállást”

– mondta Pusilin.

A vezető közleménye szerint a színész a olenyivkai hadifoglyokat is meglátogatta, nem sokkal azután, hogy a tábort az ukrán hadsereg rakétákkal támadta, ami során több fogoly is meghalt. Ezt az állítást nagyon nehéz független forrásból ellenőrizni. Az Odessa Journal szerint például július 29-én az oroszok követtek el terrortámadást az elfoglalt donyecki Olenyivkában található 120-as kolónia ellen, ahol „a betolakodók ukrán katonákat és civileket is fogva tartottak”.

Mindkét fél egymást okolta a támadásért.

Steven Seagal neve már a háború első napjaiban is felmerült, amikor egy kamu CNN-poszt kezdett el terjedni az interneten, ami szerint a Seagal beállt az orosz különleges erőkhöz. A színész híresen jó viszonyban van Vlagyimir Putyinnal és Alekszandr Lukasenkóval, utóbbitól 2016-ban még répát is kapott.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!