Hétezer értékes sonkát lopott el egy spanyol férfi a munkahelyéről

2022. augusztus 9. – 21:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A spanyolországi Huelvában 11 hónapos börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki az évek során 7 ezer sonkát lopott el, amelyeket aztán egy futárszolgálat segítségével eladott. A férfi hat év alatt közel 530 ezer euróval, azaz több mint 200 millió forinttal károsította meg a munkaadóját, írja a Guardian.

A férfi 2007 és 2013 között egy pácoló raktárban dolgozott, ahol a híres ibériai érlelt sonka, a jamón átvételéért és az érlelési folyamat felügyeletéért volt felelős.

Az üzemből kilopott sonkákat maga értékesítette. „Ügyfeleinek” egy futárszolgálat közbeiktatásával juttatta el az árut.

Huelvában készítik a híres jamón de jabugót az életük utolsó három hónapjában kizárólag makkal táplált fekete lábú sertésekből. Egy-egy ilyen sonkát több mint 500 euróért (közel 200 ezer forintért) is el lehet eladni. A férfi által ellopott 7000 sonka között legalább 100 ilyen különleges eljárással készített jamón is volt.

A bíróság a férfi feleségét is elítélte, és arra kötelezték őket, hogy fizessenek vissza 529 900 eurót a férj korábbi munkaadójának. A férfi így is örülhet, mert akár hatéves börtönbüntetést is kaphatott volna. Mivel az ügy tárgyalása sokáig elhúzódott, végül a szabadságvesztése időtartamát 11 hónapra és 29 napra csökkentették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!