A világ első drónhadseregét hozná létre Ukrajna, ehhez civilektől is kér drónokat

2022. augusztus 8. – 14:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán hadsereg arra kéri a támogatókat és a civileket, hogy adományozzák nekik saját szabadidős vagy kereskedelmi drónjaikat. A drónok kulcsfontosságú eszközei Ukrajnának az orosz hadsereg ellen vívott háborúban, és az ország a United24 oldalán elindított kampánnyal a világ első drónhadseregét is létrehozná.

Bár sok a különbség egy fegyveriparban gyártott, bevetésre alkalmas drón és egy, általában csak a kert végében reptetett „civil” drón között, a Deutsche Welle legújabb videójából kiderül, hogy az ukrán haderő igen kreatív, ha civil drónokat kell átalakítani fegyverekké. Példaként említik Aerorozvidkát, ami egy 2014-ben alapított magán drónegység. Az egységben dolgozó informatikusok és katonák feladata pedig az, hogy a civil drónokat alakítsanak át katonai fegyverekké.

A civil drónok persze nem képesek akkora távolságot megtenni, mint egy katonai drón, és az üzemidőt nézve sem vehetik fel a versenyt, viszont olcsók és egy rövid távú küldetésen nagy hasznára lehetnek az ukrán katonáknak, hogy meg tudják honnan is érkezik az ellenség.

A videó a Deutsche Welle és a Telex együttműködésének keretében jelent meg.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!