Kettős gyilkosság Bécsben: 32 éves magyar nő és lánya az áldozat

2022. augusztus 6. – 13:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 32 éves magyar nő és 15 éves lánya meggyilkolásával gyanúsítanak Ausztriában egy 49 éves tunéziai férfit, aki a nő élettársa volt – közölte Irina Steirer, a bécsi rendőrség szóvivője szombaton. A gyanúsított szökésben van.

Az MTI szerint a nőre és lányára még csütörtök délután találtak rá bécsi otthonukban. A boncolásnál a szakértők megállapították az idegenkezűséget, a Kronen Zeitung osztrák napilap szerint megfojtották őket.

A gyilkosság úgy derült ki, hogy a magyar nő hét- és kilencéves fiai egyedül érkeztek meg egy orvosi rendelőbe. Az orvos megpróbálta elérni az anyát, majd miután ez nem sikerült, értesítette a rendőröket.

A rendőrök a bezárt, elsötétített hálószobában bukkantak rá a holttestekre Bécs Mariahilf negyedében. A hatóságok gyanúsítottként kezelik a nő 49 éves tunéziai élettársát, aki a gyilkosság előestéjén a családnál járt. A kisfiúk elmondták, hogy mire felkeltek, a férfi már eltűnt. A rendőrök jártak a férfi lakhelyén, de nem találták otthon. A rendőrség bűncselekményként kezeli az esetet, a nyomozás folyamatban van.

A rendőrségi szóvívő megjegyezte, hogy az osztrák médiában korábban megjelent hírekkel ellentétben a tunéziai férfi nem büntetett előéletű. Az indítékról egyelőre semmit sem tudni – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!