A spanyol miniszterelnök a kánikula miatt felszólította az embereket, hogy ne viseljenek nyakkendőt

2022. július 29. – 22:20

Másolás

Vágólapra másolva

Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök felszólította a köz- és magánszektorban dolgozókat, hogy hagyjanak fel a nyakkendők viselésével. Pénteken Madridban 36, Sevillában pedig 39 fokot mértek, írja a BBC.

Sanchez egy madridi sajtótájékoztatón mutatott rá, hogy ő sem visel nyakkendőt, emellett azt szeretné, ha az ő munkatársai és úgy alapból, a spanyol emberek sem viselnék a kánikulában.

A miniszterelnök hozzátette, a kérésnek energiatakarékossági vonzata is van, ugyanis ha nem viselnek nyakkendőt, „az embereknek nem lesz olyan melegük, ritkábban fognak klímát használni, így az energiaköltség is csökken”. Sanchez hozzátette, hogy a kormánya „sürgős energiatakarékossági intézkedéseket fog hozni hétfőn” a háborús helyzet hatására.

Nyakkendőügyben nem Spanyolország volt az első, 2011-ben Japán bevezette a „Super Cool Biz” kampányt, amely arra ösztönözte az irodai dolgozókat, hogy nyáron lazább ruhákat viseljenek. Az Egyesült Királyságban az alsóház a kánikula idejére mellőzte az öltönyöket.

Franciaország a hetekben új energetikai törvényeket hozott, az intézkedések az Európai Bizottság 210 milliárd eurós tervének részét képezik, amely célja a megújuló energiaforrások fellendítése, az európai országok orosz gáztól való függésének csökkentése. Az elmúlt néhány hét rendkívül magas hőmérséklete arra késztette a kormányokat világszerte, hogy gondolják újra energiafelhasználásukat környezetvédelmi és költségtakarékossági szempontból is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!