Csütörtökre elhasználjuk a Föld éves erőforrásait

2022. július 27. – 17:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Évről évre egyre hamarabb jön el a túlfogyasztás világnapja, idén július 28-ára esik a Global Footprint Network adatai szerint, közölte a Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezete az MTI-vel.

Ez azt jelenti, hogy a Föld lakossága csütörtökre elhasználja azt az erőforrás-mennyiséget, amelyet a bolygó egy év alatt képes újratermelni, illetve elnyelni.

Ez a dátum 2018-ban még augusztusra esett, 1970-ben pedig csak december 23-án értük el a túlfogyasztás határát, vagyis akkor még jóval fenntarthatóbban élt az emberiség, mint most, 50 évvel később. A WWF szerint fel kell ismerni, hogy az emberiség csak akkor boldogulhat, ha sokszor mértéktelen fogyasztását valóban csökkenti. A szervezet azt is kiemeli, hogy

Magyarországon olyan mértékű a fogyasztás, hogy ha mindenki így élne, 5 hónap alatt éltük volna fel a Föld egész éves erőforrásait.

A kormányok és a vállalatok felelőssége mellett hangsúlyozzák, hogy az egyének is sokat tehetnek azért, hogy az ember és a természet harmóniában élhessen egymással.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!