Élő adásban, prédikáció közben raboltak el több százmillió forintnyi ékszert egy New York-i lelkésztől

2022. július 26. – 09:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy brooklyni lelkész, Lamor Miller-Whitehead, aki nem veti meg a márkás ruhákat és az extravagáns ékszereket sem, azt állítja, hogy vasárnapi prédikációja közben egymillió dollárnyi (391 millió forintnyi) ékszert raboltak el tőle – írja a CNN.

A rendőrséghez vasárnap érkezett a bejelentés, hogy három, fegyverrel felszerelkezett férfi rontott be Miller-Whitehead prédikációjára, és az ő és a felesége az ékszereit követelték. Mivel a prédikációt streamelte a lelkész, a támadást is élő közvetítésben lehetett követni. A lelkész pont azt a kérdést tette fel, mielőtt a rablók berontottak a templomba, hogy „hányan veszítettétek el a hitüket azért, mert láttak valaki mást meghalni?”. Ezután a videón látható, hogy a lelkész a térdére és a kezére ereszkedik, majd egy fekete ruhát és maszkot viselő férfi közeledik felé, és elkezdi az ékszereit a zsebébe tömni.

Később a lelkész az Instagramon arról számolt be, hogy rablók letépték a gallérját, majd az aranyláncát, kislánya arcához pedig pisztolyt szorítottak, miközben ellopták a felesége ékszereit. A támadásban sem Lamor Miller-Whitehead, sem családja nem sérült meg. Videójában elmondta: azt érezte, hogy „démoni erő” hatol be a templomba, és nem volt biztos benne, hogy a fegyveresek „szét akarják lőni a templomot, vagy csak rablásért jöttek”.

A 44 éves Miller-Whitehead 2013-ban alakította közösségét, miután letöltötte ötéves börtönbüntetését személyazonosság hamisításért és nagy értékű lopásért, amikről azt állítja, hogy alaptalanul ítélték el. A Rolls-Royce-szal járó prédikátort hivalkodó életmódjáról és Eric Adams polgármesterhez fűződő barátságáról ismerik New York-szerte. Az életmódjáról csak annyit mondott: „Úgy fogom élni az életem, ahogy Isten megszabta számomra.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!