A melegházasság ellen voksolt a képviselő, majd elment meleg fia esküvőjére

2022. július 26. – 08:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A republikánus képviselő mindössze három nappal azután vett részt meleg fia esküvőjén, hogy az azonos neműek házasságának szövetségi szintű védelmét lehetővé tevő törvényjavaslat ellen szavazott, írja az NBC News.

Glenn Thompson képviselő fia hétfőn megerősítette az NBC Newsnak, hogy pénteken „összeházasodott élete szerelmével”, és hogy az esküvőn ott volt édesapja is. Thompson sajtósa szintén elismerte a hírt.

„Thompson képviselő és felesége örömmel vettek részt és ünnepelték fiuk péntek esti házasságkötését, ami új fejezetet jelent az életében” – írta a sajtós egy e-mailben, hozzátéve, hogy Thompsonék nagyon boldogok, hogy új vejüket a családjukban tudhatják.

Thompson egyike volt annak a 157 republikánus képviselőnek, aki három nappal az esküvő előtt még a törvényjavaslat ellen szavazott. A Gallup júniusi felmérése szerint az amerikaiak 71%-a, köztük a republikánusok többsége is támogatja az azonos neműek házasságát, ennek ellenére a Republikánus Nemzeti Bizottság legutóbbi – 2016-ban elfogadott és 2020-ban megújított – programja legalább öt pontban utal arra, hogy a házasság kizárólag egy férfi és egy nő között jöhet létre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!