4000 beagle kerül rendes gazdához, miután lefüleltek egy amerikai tenyésztőüzemet

2022. július 24. – 21:03

frissítve

4000 beagle kerül rendes gazdához, miután lefüleltek egy amerikai tenyésztőüzemet
Fotó: Homeward Trails Animal Rescue

Másolás

Vágólapra másolva


A PETA amerikai állatjogi szervezet folytatott titokban nyomozást a virginiai Cumberlandben található hatalmas Envigo tenyésztőüzemben 2021-ben, ahol 5000 kifejlett és kölyök beagle kutyát találtak. Az állatokat apró kennelekben és ketrecekben tartották.

2022. júliusában az amerikai kerületi bíróság véglegesen eltiltotta az Envigo-t „minden olyan tevékenységtől, amely az állatvédelmi törvény hatálya alá esik”, beleértve a kutyatenyésztést, nevelést, valamint az állatokon végzett kísérleteket. Az Envigo anyavállalata, az Inotiv júniusban már bejelentette, hogy bezárja a létesítményt.

Fotó: PETA videó Fotó: PETA videó
Fotó: PETA videó
Fotó: PETA videó

A tenyészüzemben az USA Mezőgazdasági Minisztériuma 70 különböző jogsértést tárt fel el, több mint 300 kölyökkutya pusztult el ismeretlen okból 2021 elején. A kutyákkal nem bántak megfelelően, sokuknál súlyos bőrproblémát és fogbetegséget állapítottak meg, de találtak kutyaviadalokban megsebesült állatokat is.

A mostani döntés értelmében mintegy 4000 kutyát helyezhetnek el gazdáknál, első lépésként állatvédő szervezetek segítségével szállítják el őket a következő két hónapban. Az első 400 beagle már el is hagyta a telepet.

Kollégánk, Szilli Tamás is foglalkozott a magyarországi kutyaszaporítással, ebben a dokumentumfilmben:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!