Összeesett egy előadáson, majd nem sokkal később meghalt a magyar származású karmester

2022. július 23. – 08:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Richard Strauss A hallgatag asszony c. előadása futott pénteken este a Müncheni Nemzeti Színházban, amikor a karmester, Stefan Soltész rosszul lett és összeesett a színpadon. A magyar származású, 74 éves Stefan Soltész életét később nem tudták megmenteni, röviddel ezután meghalt – jelentette be a hírt a Facebook-oldalán a Bajor Állami Operaház.

Stefan Soltész 1949-ben született Magyarországon. A Bécsi Zeneművészeti Főiskola karmester szakán tanult, majd pályáját 1971-ben a Theater an der Wienben kezdte meg. 1973-tól tíz évig a Bécsi Állami Operaházban dolgozott, de rendszeresen vezényelt Grazban is. 1983 és 1985 között Hamburgban, majd Berlinben volt karmester. Az opera.hu azt írja, hogy betöltötte a Braunschweigi Állami Színház főzeneigazgatói tisztjét, 1992-ben pedig a Flamand Opera első karmestere lett.

Rendszeresen kapott meghívásokat Amszterdamba, Bécsbe, Zürichbe, Párizsba, Londonba, Washingtonba és San Franciscóba. A fidelio.hu cikke szerint Soltész a Magyar Állami Operaházban is visszatérő vendég volt, a jövő évadban is vezényelt volna.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!