Rátámadtak New York republikánus kormányzójelöltjére egy kampányrendezvényen

2022. július 22. – 05:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Éppen lelkesítő kampánybeszédet tartott a biztonságról egy teherautó platóján Lee Zeldin New York-i republikánus kormányzójelölt az állam nyugati részén, Perintonban, amikor váratlanul egy ismeretlen férfi lépett oda hozzá, és egy hegyes fegyverrel rátámadt – írja a New York Times.

Az egyik riporter videóra vette és a Twitterre is kiposztolta a támadást. A videón jól látszik, ahogy a férfi váratlanul odalép a meglepődött Zeldinhez, előbb fenyegetően megmutatja a fegyverét, a politikus válaszul megragadja a férfi csuklóját, de aztán a támadó magával rántja őt a földre.

Közben többen is Zeldin segítségére siettek, hogy megfékezzék a támadót. A férfit őrizetbe vették, de a rendőrség egyelőre nem közölt részleteket sem a személyazonosságáról, sem a fegyveréről és lehetséges indítékáról sem. A videón hallani, ahogy egy szemtanú azt kiáltja, hogy „kés van nála!”. Ezt azonban a rendőrség még nem erősítette meg.

Egy másik videón, amit az NBC hírtelevízió töltött fel a YouTube-re, közelebbről is látszik a támadás és a szúróeszköz is:

Később a kormányzójelölt szóvivője közölte, hogy a politikus nem sérült meg, ő és a stábja tagjai is biztonságban vannak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!