Putyin: Oroszország nem fog évtizedeket visszacsúszni

2022. július 18. – 18:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy kabineti ülésen beszélt az Oroszországot érintő legégetőbb problémákról. A videókonferencia legfontosabb mondatairól a TASZSZ orosz hírportál közölt egy gyűjtést.

Putyin elismerte, hogy a nyugati szankciók „óriási kihívást” jelentenek Oroszországnak, amikor a legmodernebb technikát használó termékeket szeretnék beszerezni. Szerinte a nyugati országok „fegyverként” használják a külföldi hi-tech termékekhez való hozzáférés korlátozását, de Oroszország nem fog meghátrálni, nem fog valamilyen „zűrzavaros” időszakban maradni, és főleg nem fog évtizedeket visszacsúszni, ahogy azt „egyes jóakarók” kívánják.

Vlagyimir Putyin videókonferencián vesz részt 2022. július 18-án – Fotó: Pavel Byrkin / AFP
Vlagyimir Putyin videókonferencián vesz részt 2022. július 18-án – Fotó: Pavel Byrkin / AFP

Putyin szerint Oroszországot nem fogják tudni elszigetelni a világ többi részétől, bármennyire is ezt akarják egyes országok. „Oroszország nem fejlődhet a világtól teljesen elzártan, de nem is ez a helyzet. A modern világban nem lehet csak így falakat felhúzni országok köré. Egyszerűen nem lehetséges.” – állította az orosz elnök. Ezzel együtt arra utasította Mihail Misusztyin miniszterelnököt, hogy találjon módot azoknak az orosz technológiai cégeknek a finanszírozására, amik eddig nyugati forrásoktól függtek.

Volt szó az oroszországi várható élettartamról is, ami idén meghaladta a 73 évet. A cél az, mondta Putyin, hogy 2030-ra elérjék a 78 évet.

Elégedetlen volt az orosz elnök a szegénység csökkentését célzó törekvésekkel. Szerinte vannak ugyan eredmények, de a projekt nem halad elég gyorsan. „Még a magas infláció mellett is – ami, hálistennek, egyre csökken – azt a feladatot adtam magamnak, hogy csökkentsem az országon belüli szegénységet és egyenlőtlenségeket.”

Kövess minket Facebookon is!