Nőstény, albínó bálnatetemre bukkantak Ausztráliában

2022. július 17. – 09:40

Nőstény, albínó bálnatetemre bukkantak Ausztráliában
Forrás: Dr. Vanessa Pirotta / Twitter

Másolás

Vágólapra másolva

Elpusztult, ritka albínó bálnát mosott a partra a víz az ausztráliai Mallacootánál. Félő volt, hogy a világhírű, Migaloo névre keresztelt albínó, púpos bálna tetemét találták meg. A hatóságok azonban megerősítették, hogy nem Migaloo az – írja a SkyNews.

A fehér púpos bálna tetemét szombat reggel találták meg a Victoria állambeli kisváros partjainál, és rögtön el is kezdődött a találgatás, hogy a világhírű, fehér púpos bálna, Migaloo lehet az. Peter Brick, ausztrál környezetvédelmi tisztviselő a sajtónak is megerősítette, hogy a talált bálna nőstény, így kizárt, hogy ez Migaloo lenne, mivel ő egy hím bálna.

Az embereket figyelmeztették, hogy ne nyúljanak az elpusztult állathoz, és Victoria állam környezetvédelmi minisztériuma azt is közölte, hogy jelentős büntetéseket szabnak ki arra, aki engedély nélkül próbál közelíteni a bálnatetemhez, és szuvenírnek, például fogakat elvinni.

Migalooról 2010-ben készültek az első felvételek 1,2 mérföldre a Green Islandtől, a Nagy-korallzátony közelében, Észak-Queenslandben. A népszerű albínó bálnát 1991 óta rendszeresen látták Ausztrália keleti partjainál, két éve azonban nem tudni pontosan merre is jár, mivel eltűnt a nyomkövető chipje. Az albinizmus állítólag rendkívül ritka a bálnák között. Erich Hoyt, a brit Whale and Dolphin Conservation kutatója szerint tízezer púpos bálna közül kevesebb mint egy példányt ha érint az albinizmus.

(SkyNews)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!