Olaf Scholz: Németország tartani fogja klímavédelmi céljait

2022. július 16. – 17:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva


Olaf Scholz német kancellár szerint Németország tartja a kitűzött klímavédelmi céljait, annak ellenére, hogy Oroszország ukrajnai inváziója miatt egyre nagyobb aggodalomra ad okot az ország energiaellátása, írja a Guardian. Egy szombati videóban Scholz azt mondta:

"A célunk az, hogy az elsők között érjük el a karbonsemlegességet, ugyanakkor globálisan versenyképesek és sikeresek legyünk gazdasági hatalomként, ipari országként. Gondoskodni fogunk róla, hogy a megújuló energiák fejlesztése továbbra is haladjon, a szélenergiára, a napenergiára, valamint biomasszára is szükségünk van, hogy szén-dioxid-kibocsátás nélküli iparunk legyen. Ezt 2045-re szeretnénk elérni.

Scholz szerint a megfelelő szabályokat már elkezdték bevezetni, és még idén további törvények következnek, hogy a folyamatok a tervezettek szerint haladhassanak. A kancellár hozzátette: a szövetségi kormány kezdetben kudarcot vallott az azonnali átfogó klímaprogram tervével, először csak a közlekedésre és az építőiparra készített stratégiát.

"Sajnálatos, hogy Oroszország brutális ukrajnai támadása miatt most ideiglenesen kénytelenek vagyunk újraindítani néhány olyan erőművet, amelyeket már leállítottunk, de ez csak nagyon rövid ideig fog tartani. Most kezdünk csak igazán belevágni, és mindent meg akarunk tenni a klímaválság leküzdéséért."

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!