Továbbra is zárva tart a világ legnagyobb kaszinóvárosa a Covid miatt

2022. július 16. – 16:05

frissítve

Továbbra is zárva tart a világ legnagyobb kaszinóvárosa a Covid miatt
Fotó: John Mak / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva


Makaó kormánya péntekig meghosszabbította a kínai különleges közigazgatási területen található kaszinók és üzletek múlt hétfőn elrendelt lezárását, írja a Reuters. Az intézkedést a koronavírus terjedésének megállításának érdekében hozták, hétfőn járt volna le, de a járványhelyzet alakulása miatt a hosszabbítás mellett döntöttek.

Ez azt jelenti, hogy a Kína délkeleti partjainál fekvő, budapesti kerületnyi Makaó 600 ezer lakosa az élelmiszervásárlást kivéve továbbra sem hagyhatja el lakását, valamint továbbra is

zárva tartanak a gazdaság motorját jelentő kaszinók, szórakozóhelyek is.

Makaón június közepe óta mintegy 1700 koronavírus-fertőzést regisztráltak. Több mint 20 ezer ember van kötelező karanténban, mivel a kormány tartja magát a kínai zeró Covid politikához. A lakosok több mint 90%-a be van oltva a koronavírus ellen, de a gyorsan terjedő omikron variáns most érte el Makaót.

A 600 ezer lakosra összesen egy állami kórház jut, az egészségügyi rendszer pedig már a koronavírus kitörése előtt is túlterhelt volt. A hatóságok egy ideiglenes kórházat is felállítottak egy sportcsarnokban, ahol 600 egészségügyi dolgozó áll készenlétben. A szomszédos Hongkongban már kezdenek enyhíteni a szigorú korlátozásokon a gazdaságának újraindításának érdekében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!