Robbanások voltak az orosz ellenőrzés alatt álló városban hétfőn, hatan meghaltak

2022. július 12. – 10:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ közlése szerint legalább hatan meghaltak és tucatnyian megsebeültek az orosz ellenőrzés alatt álló Nova Kahovka városában történt hétfői robbanásokban. A térség katonai vezetője szerint az ukrán hadsereg felelős a támadásért.

A helyi hatóságok szerint hét személyt még keresnek, valószínűleg a romok alatt rekedtek. Olyan épületet ért találat, ahol salétromot tároltak, ez vezetett a robbanáshoz. Több lakóépület, a piac és kórház rongálódott meg, a pusztítás mértéke hatalmas, nyilatkozta Vlagyimir Leontyijev. Állítása szerint nem volt katonai célpont a városban. Az orosz hatóságok a HIMARS nevű amerikai rakétarendszert teszik felelőssé a támadásért. Az eszközből több darabot kapott az ukrán hadsereg.

Az ukrán hadvezetés közleménye ellentmond annak, hogy civil célpontokat ért találat a városban. Azt állítják, hogy a támadásban tüzérségi fegyvereket, páncélozott járműveket és egy lőszerraktárat semmisítettek meg, aminek során az orosz erők 52 főt vesztettek.

Az elmúlt négy nap ez már a második eset volt, amikor robbanások történtek az Ukrajna keleti részén lévő településen. Egy kulcsfontosságú vízerőmű található itt, és a Krím félsziget vízellátása miatt is stratégiai jelentősége van a városnak.

A várost még a háború első napjaiban foglalták el az oroszok.

(CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!