Úszni indultak, miközben vihar tombolt, eltűnt két turista Görögországban

2022. július 10. – 14:16

Másolás

Vágólapra másolva

Két turista eltűnt, miután erős szél és magas hullámok ellenére úszni mentek a görögországi Halkidikí-félszigetnél – írja a helyi parti őrség közleménye alapján az MTI.

A jelentések szerint három észak-macedóniai férfi szombaton úszni ment a tengerbe, ketten közülük eltűntek. Az egyik férfit szombaton kimentették, a másik kettő keresése vasárnap is folytatódott, a parti őrséget helikopter, halászhajók és önkéntesek is segítették.

A hétvégén Görögország-szerte viharos időjárás okozott gondokat.
Thászosz (Égei-tenger északi része) és Szkírosz (a Szporádok szigetcsoport legnagyobb szigete) üdülőszigeteken áradások voltak; autókat sodort el a víz, továbbá pincék kerültek víz alá. Szkíroszon földcsuszamlások miatt utakat kellett lezárni, és két hidat is elmosott a víz.

Athénban és Krétán egész éjjel esett az eső. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint vasárnap enyhülni fognak az időjárási körülmények.

Az esőzéseket az ország számos részén üdvözölték, mivel a hosszan tartó forró és száraz időszakot követően így most csökkent az erdőtüzek veszélye. Csütörtökön a tűzoltóság arról számolt be, hogy hét nap alatt 378 erdőtűz keletkezett.

Kövess minket Facebookon is!