Legalább hatan meghaltak Észak-Olaszországban egy jégcsuszamlás következtében

2022. július 3. – 18:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább hatan meghaltak Észak-Olaszországban egy jégcsuszamlás következtében
A Dolomitokban tucatnyi embert temetett be a hó, nagy erőkkel kutatnak további eltűntek után, írja az MTI.

Legalább hatan vesztették életüket vasárnap az észak-olaszországi Dolomitok legmagasabb hegycsoportjának, a Marmoladának lejtőin egy jégcsuszamlás következtében. A Marmolada csúcsáról leszakadt jég több, a csúcsra igyekvő túrázó csoportot is letarolt. A helyi mentők szerint tucatnyi embert temetett be a hó, de további eltűntek után is kutatnak. Eddig kilenc sérültet sikerült élve kimenteni, számolt be az ANSA-nak Gianpaolo Bottacin, Veneto tartomány polgári védelmi tanácsosa, aki szerint még 15 embert keresnek. A jégtábla Punta Rocca közelében tört le a Marmolada csúcsához vezető útvonal mentén:

A mentőegységek emberek tucatjait evakuálták a térségből a völgybe. Egy súlyos sérültet mentőhelikopteren Treviso városának kórházába vittek, két másik sérültet Belluno klinikájára szállítottak. További öt sérültet is Trevisóba vittek.

A hatóságok lavinaveszélyre figyelmeztetnek a térségben, az alpesi mentőállomásokat Trento térségében készültségbe helyezték. Öt mentőhelikoptert és mentőegységek tucatjait küldték a régióba. Nagy erőkkel és különleges felszerelés bevetésével folyik az eltűntek keresése.

Szombaton csúcshőmérsékletet, tíz Celsius-fokot mértek a Marmolada csúcsán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!